Menu Tygodniowe

Poniedziałek

Śniadanie

Chleb graham (pszenica, żyto), masło (mleko), szynka wieprzowa, kabanosy drobiowe, pomidory, sałata zielona, szczypiorek. Herbata z cytryną. Jabłka, ogórek zielony.

Obiad

Zupa wiejska z warzywami (seler) i śmietaną (mleko). Makaron świderki (pszenica) z koktajlem truskawkowo- jogurtowym (mleka). Kompot.

Podwieczorek

Weka (z pszenicy), masło (z mleka), pasztet pieczony (mleko, jajka, pszenica), ogórek kiszony, szczypiorek. Herbata owocowa.

Wtorek

Śniadanie

Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi.

Chleb ziarnisty(pszenica, żyto), masło (mleko),ser żółty (mleko), ogórki zielone,
szczypiorek.

Herbata owocowa.
Banany, pomarańcze.

 

Obiad

Zupa krem selerowa z groszkiem
ptysiowym (pszenica, żyto)
i śmietaną (mleko) .
Ziemniaki. Udziec z kurczaka.
Sałata lodowa ze śmietaną
(mleko).
Kompot.

 

Podwieczorek

Melon,
Biszkopty
(jajka, biszkopty).

Środa

Śniadanie

Chleb żytni (pszenica, żyto),
masło (mleko), jajecznica
na maśle (mleko)
ze szczypiorkiem.
Herbata owocowa.
Pomarańcze, jabłka.

 

Obiad

Zupa kalafiorowa (seler)
z makaronem (jajka, pszenica)
i śmietaną (mleko).
Kasza jęczmienna. Kurczak w sosie
śmietanowym (mleko). Buraczki
czerwone z jabłkiem.
Kompot.

 

Podwieczorek

Twarożek (mleko)
malinowy – wyrób
własny.
Chrupki
kukurydziane.

Czwartek

Śniadanie

Chleb słonecznikowy (pszenica,
żyto), masło (mleko), szynka
drobiowa, roszponka,
rzodkiewka, szczypiorek.
Kakao (mleko).
Herbata z cytryną
Gruszki, ogórek zielony.

 

Obiad

Krupnik z jarzynami (seler)
i śmietaną (mleko).
Ziemniaki pieczone z warzywami

i kiełbasą.
Kompot.

Podwieczorek

Pizza (pszenica)
z sosem
pomidorowym,
szynką, serem
mozzarella (mleko)
wyrób własny.
Herbata owocowa.

Piątek

Śniadanie

Zupa mleczna z ryżem.
Chleb jasny (pszenica, żyto),
masło (mleko), dżem z owoców
leśnych słodzony sokiem
jabłkowym.
Herbata owocowa.
Gruszki, jabłka.

 

Obiad

Zupa grochowa (seler) z lanym
ciastem (pszenica, jajka).
Ziemniaki. Kotleciki rybne
(pszenica, jajka).
Surówka z marchewki i jabłek.
Kompot.

 

Podwieczorek

Banany.
Ciastka wielozbożowe
(pszenica, jęczmień,
żyto, mleko).