Menu Tygodniowe

Poniedziałek

24.11

Śniadanie

Chleb graham (pszenica, żyto)
masło (mleko), szynka
wieprzowa, sałata zielona,
pomidory, kabanosy
drobiowe, szczypiorek.
Herbata z cytryną.
Gruszki, ogórki zielone.

Obiad

Zupa wiejska z warzywami
(seler) i śmietaną (mleko).
Makaron kokardki (pszenica)
z serem białym (mleko)
i brzoskwiniami.
Kompot.

Podwieczorek

Mus owocowy.
Słomka ptysiowa
(jajka, pszenica).

Wtorek

25.11

Śniadanie
Zupa mleczna z ryżem.
Chleb żytni (pszenica, żyto),
masło (mleko), ser żółty (mleko),
ogórek zielony, szczypiorek.
Herbata owocowa.
Banany, pomarańcze.

Obiad

Zupa grysikowa (seler, pszenica) na rosole.
Ziemniaki. Kotleciki drobiowe
mielone (jajka, pszenica).
Surówka z rzodkiewki i jabłek
w sosie jogurtowym (mleko).
Kompot.

Podwieczorek

Melon.
Ciastka wielozbożowe
(jęczmień, pszenica,
żyto, mleko).

Środa

26.11

Śniadanie
Chleb ziarnisty (pszenica, żyto),
masło (mleko), pasztet pieczony
(mleko, jajka, pszenica), ogórek
kiszony, szczypiorek.
Herbata owocowa.
Banany, gruszki.

Obiad

Zupa krem cebulowa (seler)
z grzankami (pszenica, żyto)
i śmietaną (mleko).
Łazanki (pszenica, jajka)
z kapustą i wędliną.
Kompot.

Podwieczorek

Budyń śmietankowy
(mleko) – wyrób
własny.
Wafle ryżowe.

Czwartek

27.11

Śniadanie

Chleb słonecznikowy (pszenica,
żyto), masło (mleka), szynka
drobiowa, roszponka,
papryka żółta, szczypiorek.
Kawa zbożowa (jęczmień,
pszenica, żyto, mleko).
Herbata z cytryną.
Śliwki, pomarańcze.

Obiad 

Zupa z kapusty włoskiej (seler)
z lanym ciastem (pszenica, jajka)
i śmietaną (mleko).
Ziemniaki pieczone z warzywami i kiełbasą.
Ogórki kiszone.
Kompot.

Podwieczorek

Pizza (pszenica)
z sosem
pomidorowym,
szynką, cebulą, serem
mozzarella (mleko) –
wyrób własny.
Herbata owocowa.

Piątek

28.11

Śniadanie

Zupa mleczna z płatkami
miodowymi (pszenica, jęczmień).
Chleb jasny (pszenica, żyta),
masło (mleko), pasta z sera
białego (mleko) i suszonych
pomidorów, szczypiorek
Herbata owocowa.
Gruszki, jabłka.

Obiad

Zupa jarzynowa (seler)
z makaronem (pszenica, jajka)
i śmietaną (mleko).
Ziemniaki. Ryba pieczona
(pszenica, jajka).
Fasolka szparagowa gotowana
na parze z masłem (mleko).
Kompot.

Podwieczorek

Śliwki.
Baton zbożowy
musli
(owies, pszenica).

Przedszkole Samorządowe nr 1 w Libiążu
Przegląd prywatności

Ta strona korzysta z ciasteczek, aby zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o ciasteczkach są przechowywane w przeglądarce i wykonują funkcje takie jak rozpoznawanie Cię po powrocie na naszą stronę internetową i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje witryny są dla Ciebie najbardziej interesujące i przydatne.